Obavijest o privatnosti za zapošljavanje u tvrtki lapetitemort.info

Ova Obavijest o privatnosti zadnji put je ažurirana 13. lipnja 2017. godine.

Tvrtka lapetitemort.info & Company Inc., njene podružnice i povezana društva ("lapetitemort.info", "nas" ili "mi"), shvaćaju da vam je vaša privatnost važna. Podružnice i povezana društva tvrtke lapetitemort.info mogu obraditi vaše osobne podatke u svojstvu nadzornika podataka. Predani smo poštivanju vaše privatnosti i zaštiti vaših osobnih podataka, tj. svih informacija koje vas mogu identificirati kao pojedinca. Ova obavijest o privatnosti za zapošljavanje ("Obavijest o privatnosti") opisuje način na koji obrađujemo i štitimo vaše osobne podatke u vezi postupaka i programa zapošljavanja u tvrtki lapetitemort.info.

Ova se Obavijest o privatnosti primjenjuje samo na osobne podatke podnositelja zahtjeva za posao, potencijalnih kandidata za zapošljavanje i naše opcionalne programe i dešavanja vezana za zapošljavanje. Ona se ne primjenjuje samo na naše zaposlenike, dobavljače ili klijente ili druge osobne podatke koje tvrtka lapetitemort.info prikuplja u druge svrhe.

"Osobni podaci", kao termin koji se koristi u ovoj Obavijesti o privatnosti, predstavlja informaciju koja identificira podnositelje zahtjeva za posao i potencijalne kandidate za zapošljavanje s nama, bilo da su podnesene putem online aplikacije i/ili putem alternativnih kanala (npr. putem profesionalnih tvrtki za zapošljavanje).

Vaše osobne podatke obradit ćemo sukladno ovoj Obavijesti o privatnosti osim ako se takva obrada ne nalazi u sukobu sa zahtjevima važećeg zakona, u kojem slučaju prevladavat će važeći zakon.

Kada nam pošaljete osobne podatke potvrđujete sljedeće:

 • Pročitali ste i razumjeli ovu Obavijest o privatnosti i pristajete na uporabu vaših osobnih podataka kako je ovdje navedeno.
 • Vaši osobni podaci mogu se prenositi i obrađivati širom svijeta, uključujući u državama za koje se ne smatra da pružaju istu razinu zaštite podataka kao vaša domovina u svrhu i na način kao što je to određeno u ovoj Obavijesti o privatnosti.
 • Niste obavezni da nam pružite bilo koje tražene informacije, ali ako to ne uradite, nećete moći nastaviti s kandidaturom za posao na koji ste se prijavili.
 • Svi vaši prikazi su istiniti i točni na najbolji mogući način te niste svjesno ispustili bilo koje srodne informacije nepovoljne prirode. Ako pružite netočne informacije nećete ispunjavati uvjete za zapošljavanje.
 • Ova Obavijest o privatnosti nije dio bilo kojeg ugovora o radu kojeg tvrtka lapetitemort.info nudi kandidatima.

Osobne informacije koje prikupljamo

Vrste osobnih podataka koje od vas tražimo i načini na koje ih obrađujemo određuju se prema zahtjevima države u kojoj se pozicija popunjava, a ne u državi u kojoj boravite. U slučaju da se prijavite na posao u više od jedne lokacije ili u slučaju da je pozicija na koju se prijavite dostupna u više od jedne države, vrste osobnih podataka koje tražimo od vas i načini na koje ih obrađujemo određuju se prema zahtjevima svih država u kojoj se pozicija popunjava.

Obično prikupljamo osobne podatke direktno od vas kada se prijavite za poziciju u našoj tvrtki, kao što su vaše ime i prezime, adresa, kontakt podaci, radno iskustvo i obrazovanje, postignuća i rezultati testiranja. Također možemo prikupljati vaše osobne podatke od trećih strana, kao što su vaše reference, prethodni poslodavci, zaposlenici tvrtke lapetitemort.info s kojima ste obavili razgovor i pružatelji usluge provjere pozadinu za zapošljavanje, u onoj mjeri koliko je to dozvoljeno važećim zakonom.

Osjetljivi osobni podaci su podskupina osobnih podataka te uključuju etničku pripadnost, zdravstvene informacije, članstvo u sindikatima, filozofska uvjerenja, seksualnu orijentaciju kao i druge zakonom dozvoljene kategorije. Takve podatke ne tražimo niti prikupljamo od kandidata osim ako nam to dozvoljavaju važeći zakoni (npr. izvješćivanje državnih institucija u Sjedinjenim Državama).

Uporaba vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i upotrebljavamo zbog opravdanih potreba ljudskih resursa i upravljanja poslovanjem uključujući:

 • identificiranje i procjenu kandidata radi potencijalnog zapošljavanja, kao i zbog pozicija koje mogu postati dostupne u budućnosti;
 • vođenje evidencije u vezi regrutiranja i zapošljavanja;
 • osiguravanje sukladnosti sa zakonskim zahtjevima, uključujući zahtjeve i prakse uvođenja različitosti i inkluzije;
 • provođenje provjera kaznenih djela u prošlosti koliko to dozvoljava važeći zakon;
 • zaštitu naših zakonskih prava u onoj mjeri koliko je ovlašteno ili dozvoljeno zakonom; ili
 • hitne situacije u kojima je ugroženo zdravlje ili sigurnost jedne ili više osoba.

Također možemo analizirati vaše osobne ili agregirane/pseudonimizirane podatke radi poboljšanja našeg postupka regrutiranja i zapošljavanja i povećanja naše sposobnosti privlačenja uspješnih kandidata.

Možda ćemo željeti zadržati vaše osobne podatke radi budućih prilika za zapošljavanje. U tom slučaju tražit ćemo vaš pristanak prije ili nakon što se formalno prijavite na posao da biste bili dio naših programa zapošljavanja koji vam pružaju načine da više saznate o tvrtki lapetitemort.info. Ovi programi zapošljavanja u potpunosti su opcionalni. Ako se pridružite programu regrutiranja, a kasnije se želite povući, kontaktirajte nas na [email protected]. Za kandidate u Njemačkoj kontaktirajte nas na [email protected]

Primatelji podataka i međunarodni prijenosi podataka

Stručnjaci za zapošljavanje i provođenje intervjua koji rade u državi u kojoj se nalazi pozicija na koju se prijavljujete, kao i stručnjaci za zapošljavanje i provođenje intervjua koji rade u drugim državama u sklopu globalne organizacije tvrtke lapetitemort.info, mogu pristupiti vašim osobnim podacima. Osobe koje rade na administrativnim pozicijama kao i IT osoblje unutar tvrtke lapetitemort.info također mogu imati ograničeni pristup vašim osobnim podacima radi obavljanja svog posla. Pripremili smo pravne mehanizme za osiguravanje odgovarajuće zaštite vaših osobnih podataka koje obrađuju podružnice i povezana društva tvrtke lapetitemort.info u sklopu globalne organizacije tvrtke lapetitemort.info, uključujući prijenos vaših osobnih podataka u druge države od one u kojoj boravite.

Koristimo davatelje usluga treće strane za pružanje softvera za zapošljavanje. Također dijelimo vaše osobne podatke s drugim davateljima usluga treće strane koji nam mogu pomoći u regrutiranju talentiranih osoba, upravljanju i procjenjivanju procesa probira i testiranja prije zapošljavanja, kao i u unapređivanju naših aktivnosti regrutiranja.

Održavamo postupke koji su kreirani da osiguraju dosljednost obrade osobnih podataka od strane davatelja usluga treće strane s ovom Obavijesti o privatnosti te da štiti povjerljivost, dostupnost i integritet vaših osobnih podataka. U slučaju gdje to nalaže zakon, pripremili smo zakonske mehanizme za osiguravanje odgovarajuće zaštite vaših osobnih podataka.

Pored toga, u slučaju reorganizacije, spajanja s drugom tvrtkom, prodaje, zajedničkog pothvata, raspodjele ili drugog prijenosa ili razmještaja cjelokupnog ili dijela vašeg poslovanja, možemo otkriti ili prenijeti vaše osobne podatke.

Zadržavanje podataka

Ako prihvatite našu ponudu za posao, svi relevantni osobni podaci koji su prikupljeni tijekom perioda prije zapošljavanja postat će dio vaše evidencije kao zaposlenika i zadržat će se u skladu sa zahtjevima specifičnim za državu. Ako vas ne zaposlimo, ipak ćemo zadržati i koristiti vaše osobne podatke tijekom određenog vremena (koje može varirati u zavisnosti od države) za potrebe administracije sustava, ako vas budemo željeli zaposliti u budućnosti te za provođenje istraživanja. Ako izaberete da se priključite programu regrutiranja, možemo zadržati vaše osobne podatke ako vas budemo željeli zaposliti u budućnosti.

Sigurnost

Primijenili smo opće prihvaćene standarde tehničke i operativne sigurnosti radi zaštite osobnih podataka od gubitka, zlouporabe, izmjene ili uništenja. Samo ovlašteno osoblje tvrtke lapetitemort.info i naših davatelja usluga treće strane ima pristup osobnim podacima, a ovi zaposlenici i davatelji usluga treće strane su obavezni čuvati povjerljivost ovih informacija. Usprkos ovim mjerama opreza, ne možemo garantirati da neovlaštene osobe neće pristupiti vašim osobnim podacima.

Vaša prava

Poduzimamo razumne korake ka održavanju vaših osobnih podataka točnim, potpunim i aktualnim u svrhe zbog kojih se prikupljaju i koriste. Također smo primijenili mjere s ciljem osiguravanja sukladnosti naše obrade vaših osobnih podataka s ovom Obavijesti o privatnosti i važećim zakonom.

Imate pravo zahtijevati pristup vašim osobnim podacima koje smo prikupili u svrhe pregledanja, prilagodbe ili možete zahtijevati brisanje vaših podataka. Imate pravo zahtijevati kopiju vaših osobnih podataka koje smo prikupili.

Ako želite podnijeti zahtjev za pristup, pregled ili ispravku osobnih podataka koje smo prikupili o vama ili razgovarati o tome kako mi obrađujemo vaše osobne podatke, kontaktirajte nas na [email protected].

Kako bismo zaštitili vašu privatnost i sigurnost, poduzet ćemo razumne korake kako bismo provjerili vaš identitet prije nego što vam odobrimo pristup vašim osobnim podacima. Poduzet ćemo razumne pokušaje da odmah istražimo, ispoštujemo ili inače odgovorimo na vaše zahtjeve kako je propisano važećim zakonom. U zavisnosti od okolnosti i zahtjeva, možda nam neće biti dozvoljeno odobriti pristup osobnim podacima ili u potpunosti ispoštovati vaš zahtjev; primjerice u slučajevima gdje davanje vaših informacija može otkriti identitet druge osobe. Zadržavamo pravo naplatiti odgovarajuću naknadu za ispunjenje vašeg zahtjeva u slučajevima gdje je to dopušteno prema važećem zakonu i/ili odbiti vaše zahtjeve u slučajevima gdje, prema nahođenju kompanije, oni mogu biti neosnovani, pretjerani ili neprihvatljivi prema važećem zakonu.

Pored toga, u slučajevima gdje je dopušteno prema važećem zakonu, imate pravo da uložite žalbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Odluke o regrutiranju ili zapošljavanju ne donosimo samo na osnovu automatiziranog odlučivanja.

Kolačići i druge tehnologije za praćenje

Kolačiće i druge tehnologije za praćenje možemo koristiti za pružanje prilagođenog iskustva na internetu. O našoj uporabi kolačića i drugih tehnologija za praćenje možete saznati više u našim Pravilima o privatnosti i kolačićima: http://lapetitemort.info/privacy-policy.

Za kandidate iz drugih država

Ova Obavijest o privatnosti je također dostupna na sljedećim jezicima:

arapski
burmanski
kineski (pojednostavljeni znakovi)
kineski (složeni znakovi)
hrvatski
češki
holandski
engleski
francuski (Kanada)
francuski (Francuska)
njemački
mađarski
indonezijski (Bahasa indonezijski)
talijanski
japanski
korejski
malezijski (Bahasa malezijski)
poljski
portugalski (Brazil)
rumunjski
ruski
srpski
španjolski
tajlandski
ukrajinski
vijetnamski

KONTAKT

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi ove Obavijesti o privatnosti, naše politike privatnosti ili želite pomoć pri kretanju kroz ili čitanju sadržaja na stranicama tvrtke lapetitemort.info, kontaktirajte nas na:

lapetitemort.info & Company
Legal Department
55 East 52nd Street
New York, NY 10022
212-446-7000
[email protected]

Tvrtka lapetitemort.info zadržava pravo izmjene ove Obavijesti o privatnosti. Na ovoj stranici postavit ćemo bilo koje izmjene ove Obavijesti o privatnosti. Redovno provjeravajte ovu stranicu da biste bili u toku.